Respira respira respira




...eller som man säger på svenska och är väldigt poppis i min klass. ANDAS!!!!

Ville bara säga God Jul och Gott Nytt År till alla. Hoppas ni får det mysigt här hemma i Sverige (medans jag jobbar på brännan höhö) Kommer sakna så många av er :( Vissa mer än andra. När jag kommer hem så är det 2010. Förändringar och massa nytt nytt nytt nytt hoppas vi på. I know, it makes no sense, men det kommer det att göra. Det lovar jag.

Detta var då mitt sista inlägg för 2009. Vi hörs igen om drygt tre veckor. PUSS PUSS PUSS PUSS  PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS!!!!



Pirr i magen


Min bror ringde nyss och tydligen så har han fixat en födelsedagspresent för att jag var tvungen att skriva in "ska göra någonting" den 19 i min kalender. Hihi. Undra vad det kan vara! Blev helt plötsligt väldigt nyfiken...

Om drygt åtta timmar så åker jag. Haha. Det känns så sjukt att skriva det med tanke på att jag började räkna ner när det var sisådär 150 dagar kvar. Jag tror jag har dubbelkollat allt tjugo gånger ungefär. Pass, visum, biljett, att allt är med i väskan, osv. Japp. Pirret har nog börjat visa sig lite nu faktiskt.

Vet ni vad som hjälper när nerverna spökar? Hårdrock. Mm, its true. Så nu är det volbeat för hela slanten. "It makes me feel like going craaaaaazy". Haha.



Bonito




Min säng är täckt med kläder och på golvet ligger alla mina skor utspridda. Packningen går fint och jag är inte alls fullt så stressad som jag brukar vara. Kanonskönt.

Lyssnar på: Jarabe De Palo - Bonito



Familia


My family is big and loud but they're my family.
We fight and we laugh and yes, we roast lamb on a spit in the front yard.
And where ever I go, what ever I do they will always be there.




Rock me momma like a wagon wheel




Är kär i den.



Gårdagen


Det är full rulle trots att man ska vara ledig. Igår hade vi julavslutning i skolan vilket var lite småmysigt och uppvisningen i galaxen var ju ...trevlig. Haha. Jag följde i alla fall med Anna hem efteråt i kylan och sen kom mamma och hämtade mig och så åkte vi vidare till mormor. Jag höll bokstavligen på att dö av köldskador. Mormor är för go. "Amanda det är något fel på dig. Det är inte normalt att frysa såhär mycket! Jag tror du är sjuk." Ja lite sjukt får jag faktiskt hålla med om att det är. Jag? Från Rysslands djupa skogar? You got to be kiddin' me.

Anyhow. På kvällen blev det gott käka och sedan kom Kimsan upp och nu kommer det otroliga. AMANDA HAR SKAFFAT FACEBOOK!!! Jag som har typ stått på mig i flera månader har nu fallit för grupptrycket. Så nu är jag inte en facebook -oskuld längre. How lovely.

Pratade i telefon med Alex till halv fyra. Han var typ hög och bara skrattade åt mig. Haha. Jag va helt D-Ö-D. Har en tendens att få så fina kinesögon och en grov bakisröst när jag är trött. Inte attraktivt. Haha. I och med att det helt enkelt inte fanns någon tid till attt börja packa igår så får jag helt enkelt börja idag innan släkten stormar in. Ouff. Jag kommer att gå upp minst sju kilo ikväll. Ångest? Nej inte alls.




Chestnuts roasting on an open fire




Jag har fått världens snyggaste örhängen idag ! I julklapp från Alice och Anna. Me love you very very very much. Ett par "peace -örhängen" , gorgeous helt enkelt.

Det var svinkallt att springa runder på stan idag. -7 stod termometern på när jag gick hemifrån men är övertygad om att det var betydligt kallare. Trots kylan var det väldigt mysigt och med en chailatte i handen så kunde jag ju inte klaga allt för mycket.

Imorgon är det julavslutning i skolan. Ser inte poängen att gå upp för det men jag har väl mer eller mindre lovat Habibe nu så jag får väl masa mig dit. Nu ska jag mysa framför tv:n. Puss!



Uttråkad


Vad gör Amanda ?

1. Hon kollar på tv.
2. Hon dricker kaffe.
3. Hon sitter och kollar sitt horoskop på internet.


Sorgligt nog det tredje alternativet. Har hon tråkigt kanske ? Nä inte alls.



It's alright, ma (I'm only bleeding)


I want to believe in it all again..music and art...fate and love, and I want to believe that I've made the right choices, and I'm still on the right path, and there's still time to fix some mistakes I've made....I guess I want hope.

Då var skolan över för 2009. Jag behöver nog inte beskriva hur skönt det känns. Imorgon ska jag ta en liten julfika på stan med Alice och Anna. Jag har hört rykten om någon julklapp... Hm, låter ju trevligt. Det är i stort sätt vad jag har planerat inför morgondagen. På fredag är det julavslutning i skolan och sedan är det adjöss för ett tag. Ett bra tag.


6 days left




Är precis hemkommen från skolan , dränkt av det jävla regnet. Jag sitter här och senglar lite på tv:n då och då. Danmark möter Ryssland i handboll och någon anledning så fastnar jag alltid när jag bara ska "titta lite" på just handbollsmatcher. Hm. Måste ligga i släkten det där.

Nu ska jag ta vara på att jag fick gå hem tidigare och bara softa tills jag ska börja med historian. Fan. Trodde det var slut med läxor och sånt skit nu. Men nej då.


Din mamma.



En vecka


That's right. En vecka kvar nu. Jag har börjat göra en lista med allt som ska med. Låt oss säga att den blev rätt så lång. Det blir lätt så när man tänker "åh just det , det vore ju bra och ha med sig". Jag fullkomligt älskar att fixa och dona innan resor. Som sagt, halva nöjet.

Idag ringde Katarina till Marre när vi hade spanska så vi pratade en stund om helt oväsentliga saker som bara vi kan. Gud vad länge sedan. FÖR länge sedan. FAN VAD JAG SAKNAR DIG MÄNNISKA ! Jag har varit så dåligt på att höra av mig och det finns väl inga ursäkter för det men sanning är att skolan har varit hysterisk den senaste tiden. Jag har inte varit en bra kompis till någon direkt , vilket jag är skitledsen för. Men det ska det bli ändring på !

Men innan jag ska bli en bra vän igen så måste jag klara mitt allra sista psykologiprov. Så ikväll blir det väl några liter kaffe, boken och jag.



Kokkino, den itan kokkino




Kai h kardia pagose kai espase sta duo...



Söndagsmiddag


Det är full rulle i vårt lilla kök just nu. Jag ska baka baklavas och mamma sköter lammet. Vi ska äta arni me patates sto fourno. Alltså , lamm med potatis i ugnen. Gott eller vad!

Idag måste jag börja att plugga på psykologin. MÅSTE. Det är det absolut sista provet för i år och det är skönt för jag har verkligen ingen ork kvar. Dessutom måste jag få skitbra på detta för att kunna säkra mitt betyg. Åh jag hatar sånt. Nerverna brukar ta över då.

Det är alltså den 13 december idag för den som har missat det. Lucia, tredje anvent och imorgon är det bara en vecka kvar tills jag åker. Jag börjar få en sådan härlig känsla i kroppen nu. Finns inget härligare än att veta vad man har framför sig. Nu ska jag ta en kopp kaffe till och bara gå runt och mysa. Puss så länge.



I get by with a little help from my friends




S Å H Ä R  spenderar jag kvällen.



godnattkyss ♥



Pjatnitsa


Då har jag äntligen fått tid hos optikern. Det dröjer dock enda till januari tills jag får min dom. Men jag ska nog klara mig tills dess. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan jag har just nu. Det är fredag , jag har endast ett prov kvar för i år och jag har sovmorgon imorgon (!) Underbart.

Idag fyllde Sannarpsgumnasiet , min skola , 40 år. Så det blev lite firande vilket jag och Habibe utnyttjade till max. Vi trängde oss in i matsalen för ingen av oss orkade att stå i den 5 mil långa kön. Det var trerättersmiddag och massor med pepparkakor och glögg som ingen drack.

Jag fick min andra "anventspresent" av Alice och Anna. En chokladkaka! Kunde inte passat bättre. Dom är för söta dom två. Love you Piff & Puff. Klockan halv tre gjorde jag mitt sista prov för veckan så jag drog en suck av lättnad när det var över.


Peace&Love.



Saker ni kanske redan visste om mig




Önskar du att du bodde någon annan stans? Ja. Absolut. Cypern.
Tänker du på självmord? Nej me love life.
Tycker du att du är attraktiv? Just nu känner jag mig lika attraktiv som en get ungefär.
Dricker du? Dricka bör man annars dör man.
Använder du droger? Bara kaffe.
Röker du? Nej. Men enligt Jimmy - ja. Haha.
Vilket schampo använder du? Olika. Det som finns hemma.
Vilken parfym använder du? DKNY's be delicous.
Vad är du rädd för? Läskiga saker...?
Gillar du att tvätta? Vem fan gör det?
Gillar du berg och dalbana? Älskar berg och dalbanor!

Senaste
Filmen du hyrde? Det kommer jag ärligt talar inte ihåg.
Filmen du köpte? Ehm, ingen aning. Brukar inte köpa filmer.
Låten du hörde: Den me agapas med Anna vissi.
Låten du laddade ner? Länge sen. Jag är lagligt nu. Host.
Personen du ringde? Mamma
Personen som ringde dig? Anna.
TV-program du såg? One Tree Hill. Vad annars?
Person du tänkte på? Anna. Snackade precis med henne.

För eller emot
Långdistansförhållanden? För, om det funkar.
Utnyttja någon? Emot?
Självmord? Emot
Ungdomar som röker? Upp till var och en. Men emot får jag väl säga.
Använda droger? Emot.
Sex före äktenskapet? För
Köra onyktert? Emot
Förhållanden? För

Favorit
Mat: Mammas
Låt: I dare you to move med Switchfoot
Sak att göra: Umgås med familj och vänner, skratta, resa, vara crazy, mm. Intresserad? Kontakta mig på 0761-33.....
Sport: Fotboll
Dryck: Vatten. Good AND good for you!
Kläder: De snygga?
Film: Äh finns en del genom tiderna.
Bil: Lamborghini!!!

Serie: One Tree Hill (igen haha)

Har du någonsin
Gråtit över en pojke? Ja
Gråtit över en flicka? Ja
Ljugit för någon? Ja
Varit i slagsmål? Mer eller mindre
Blivit arresterad? Nej
Träffat någon från internet IRL? Ja kan man väl kalla det.

Antal
Gånger du vart kär? Vet inte. Vet man vad kärlek är? Hm. Djupt.
Gånger ditt hjärta brustit? Orkar inte räkna.
Hjärtan brustet på grund av dig? Ett par gånger.
Tjejer du kysst? Kysst? Ingen. Pussat dock.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Några få.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Hm, jag vet inte. Ett par.
Ärr du har på kroppen? Ja. Mycket på knäna. What can I say. Vild barndom.
Pålägg som gäller: Ost om jag får för mig att äta en macka.
Dagens dryck: Vatten.

Senaste
Boken du läste? Skumtimmen
Personen du fick e-mail av? Krenare (vem är människan? ;s)
Personen du fick brev av? Brev har jag inte fått sedan i lekis. Men vykort från min söte farbror har jag fått minsann. Och en hel del andra när jag tänker efter.
Personen du fick sms av? Anna. Hon bombar mig haha.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Hela? Skojar du. Det var ett tag sen.
Saken du köpte? Jeansleggins från Vila.

Vad har du gjort idag? Varit i skolan och sedan pluggat och ätit.
Var det kul? Inte dirket.
Brukar du svära mycket? Ja fan. Varje dag förihelvete.
När stiger du upp på morgonen? Vanligtvis runt halv 7.
Gillar du att slåss? Ja? Haha.
Vad har du på dig? Mjukisar, linne och duntofflor.
Vad ska du göra ikväll? Plugga lite till sen sova.
Vad är du allergisk mot? Mjölk.
Var har du ont? Ingenstans. Mår super. Lite trött bara.
Använder du hårspray? Ja. Det händer väl.
Kan du stå på händer? Har inte testat på flera år. Men troligtvis inte.
Håkan Hellström eller The Ark? The Ark isf. Jävla fråga asså...
Salt eller socker? Salt!
Gillar du ketchup? Inget jag brukar käka.
Är du glad nu? Nej.
Var du glad igår? Nej. Haha. Fan. Jag låter lite deppig.
Vad dansar du till? Allt! Shake shake.
Stockholm är... ? ...stället där en människa jag saknar väldigt mycket bor. Och sen är det ganska fint också.
Göteborg är? ...en skön stad med goa göbbar.
Kan du sjunga? Ge mig en titel baby.
Land du vill besöka? Massor. Kan inte räkna upp alla. Men just nu vill jag bara till Indien. NU NU NU!!!! Det är snart bara en vecka kvar. Lyckoruuuuus!



Synundersökning


Efter mycket tjat från mamma så kollade jag synen i skolan idag. Well , det gick lite värre än väntat om man säger så haha. Skolsköterskan och Anna försökte att hålla en god min så länge det gick , trots att jag var helt ute och reste.

Skolsköterskan: Läs raden längst ner.
Amanda: Uhm, asså....okej... n, r, h, n, t, i, n, b, n... det blir ju "n" hela tiden!
Skolsköterskan: Hehe, nja... läs den andra rader nedifrån nu då.
Amanda: h, i, k, l, m (helt fel igen)
Skolsköterskan: Och så nästa då.
Amanda: m, i, k...
Skolsköterskan: Var är du någonstans egentligen?
Anna: HAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!
Amanda: Uhm, den tredje nedifrån? Var det så dåligt?


Fyfan , nu blir det till att boka tid hos optikern. Kanonkul. Jag ska bli en glasögonorm! Nu blir det till att plugga matte. Jag har prov imorgon och kan ingenting. Absolut ingenting. Jag förväntar mig inget annat än att det kommer att gå åt pipsvängen. Men först - kaffe. Puss!



Pame kapou pou den ehoume pai




Lipon ela, sti mihani aneva. Pame Havai me mia roda...

Låter det inte lite lockande att dra iväg till Hawaii nu i vintermörkret ? Nja , not to me. Men om jag inte skulle åkt till Indien om mindre än två veckor så hade det förmodligen gjort det. Hur som helst! Denna sköna låten får avsluta min tisdagskväll. Det blir en lång dag imorgon med mycket plugg. Mycket matte. Jag hatar matte. Anyways , godnatt mina honey pies.




Finally




Idag lämnade jag in de allra sista turismuppgifterna. Nu har jag bara en opposition, ett matteprov , ett engelskaprov , ett psykologiprov och en idrottsuppgift kvar. Puh. Det låter rätt jobbigt. Men det ska nog gå. Med lite kaffe och en gnutta självdisciplin.

Om en stund ska jag öppna matteboken. Ska bara läsa några bloggar först. Och dricka lite kaffe. Och kanske ta en snabb dusch. Men sen så ska jag börja. Jag lovar.



Kvällsplugg


matte är tråkigt...

var bara tvungen att säga det.



Everyday is a sunday evening




Sitter och försöker få ihop turismen nu. Den sista uppgiften. Allting ska vara inlämnat imorgon. Helst. Får se om jag lyckas att skjuta på det det lite. Så ja, what's new ? Inget direkt. Jag sitter här och knarkar kaffe för att ens kunna hålla ögonen öppna. Gillar min brors komentar också. "Fan vad sliten du ser ut." Jo tack. Det känns så med kan jag lova.


Lyssnar på:
Tegan and Sara - Walking With a Ghost




En tid framöver


Nu händer det lite saker framöver. Roliga och helt underbara saker! Som jag har nämnt innan så älskar jag att ha saker att se fram emot. Det gör livet lite enklare.

♦ 18 december - Jullov!
♦ 19 december - Julmiddag med tjocka släkten.
♦ 21 december - Tar tåget till Danmark.
♦ 22 december - Indien, here I come!!!!!
♦ 31 december - Nytt år, nytt årtionde. Firas på Rudy's.

♦ 12 januari - Tillbaka i Sverige.
♦ 14 januari - Fyller 18!
♦ 15 januari - Thelma kommer.
♦ 16 januari - Fest. Krossat glas, dans på borden och allt det där.


Ljuvligt va? Hihihihihihi.



Chokladkaka



Bror min...

Min mamma har bakat en kaka. Inte bra. Det blir liksom svårt att avstå från den. Speciellt med nygjort kaffe. Och när det dessutom är min favoritingrediens - choklad i så blir det inte lättare. Hade kunnat smälla i mig hela nu utan att blinka.

Nu ringde brorsan precis. Jag är tydligen bjuden på filmkväll hemma hos honom ikväll. Det tackar man ju inte nej till. Söndagar kan faktiskt vara mysiga from time to time.




Fuck what I said


fuck. f-u-c-k. FUCK!!!!

blir så jävla trött.



Searching for a former clarity


Jag är mätt som en flodhäst. Jag har bara stoppat i mig grejer hela dagen. I eftermiddags var jag hemma hos kära Habibe i vallås med de andra brudarna. Hon fyller år imorgon så vi käkade pizza , kollade på film och dansade lite albandans. Det var hur som helst jättemysigt och jag hade jättegärna stannat ett bra tag till men så blev det tyvärr inte den här gången. Och vad är det med busschaffisar ? Inte nog med att dom är dryga och otrevliga. Dom vet inte var gasen sitter eller hur man passar tiden. I halmstad behövs knappt en tidstabell för man har ingen som helst nytta av den. Skärpning där. När jag kom hem så hade vi gäster och självklart blev det mera mat. Det känns som om jag har smällt i mig ett helt freaking meze bord. I min familj går det inte säga: "Nej tack, jag är mätt" eller "Jag har redan ätit". Det är bara till att öppna käften och äta. Så ja , nu kan ni ju räkna ut hur jag känner mig.

Jag bävar för nästa vecka. Jag vill så gärna prestera så bra som möjligt men orken finns inte där. Det känns som om jag har levt på kaffet allt för länge nu. Hela min kropp känns utsliten och jag känner nästan ingen hunger längre. (Tur att man tvångsmatas av mamma då) På tal om tvång och mamma , så måste jag kolla upp min syn nu i veckan.

Ikväll tänker jag varken vara produktiv eller underhållande för den delen. Jag tänkte ha ett litet One Tree Hill maraton av de avsnitten som Alex har skickat till mig och sedan blir det nog en tidig sänggång. Imorgon tänkte jag göra något som det känns som om det var åt sedan man gjorde. Vilket det troligen är också. Jag tänkte ta en riktigt slappdag ála Amanda. Lång mysig frukost , ett lång bad med spaprodukter och sedan på med myskläderna. Eller så får jag väl för mig att börja plugga på något. Vad vet jag.


Later!



I just want you closer




Paolo , you make my days better ♥

Och han vet inte ens om det. Men det är sant. Sjukt bra pluggmusik. Eller , jag ska omformulera det. Sjukt bra musik ! Så där har ni det. Paolo är min pluggmotivation just nu.



We three (my echo, my shadow and me)




Jag har en redovsning och två språkläxor tills imorgon. Det s-u-g-e-r men det är väl bara att sätta igång och låta det rulla på. Jag måste dock få i mig lite mat för jag är vrålhungrig.

Puss så länge.



And I will try to fix you


Jag har kommit in i en dålig vana. När jag kommer hem så sätter jag på lite bra musik , lägger mig i sängen och sover i sisådär en till två timmar. Inte bra. Det känns som om man hade kunnat göra så ofantligt mycket bättre saker under den tiden. Men men , nu har jag faktiskt varit lite produktiv och skrivit klart den ena tursimuppgiften. One to go då med andra ord. Jag känner mig faktiskt lite mindre stressad nu. Tänka sig.


Lyssnar på: Coldplay - Fix You (En mycket passande låt förtillfället. Eller kanske alltid?)



Crash course in polite conversations




Jag har precis kommit hem från en mysrunda på stan med Anna. Vi gick runt med våra varma chai latte i det extremt kalla Halmstad och från skivlagret spelades "so this is christmas". Snacka om julstämning ! Idag blev vi klara med vårt arbete i Historian och Ulf var supernöjd med att vi hade hållt den deadline som var sagt. Är det inte just därför det kallas just deadline ? Men vad vet jag. Det var superskönt att äntligen lämna in den i alla fall. Nu ska jag försöka att fokusera på turismen så att jag kan bli klar snart. Att ha saker hängandes över mig i sista minuten är det värsta jag vet. Trots att det är ett återkommande problem.



Headache deluxe


Konstanterande ett: huvudvärken vägrar att försvinna.
Konstanterande två: det var varken kaffe eller vattenbrist.
Konstanterande tre: går till sängs nu. full rulle imorgon.


godnatt



You gotta go there to come back



Indien 2006 , nyårsafton på Rudy's


Vid den här tiden , om tre veckor , befinner jag mig på varmare bredgrader. Tre veckor är ingenting. Jag har väntat i tre år och nu är det bara några veckor kvar , så himla overkligt... Veckan har börjat okej trots att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Är så trött att det nästan blir lite komiskt. Igår höll jag bokstavligen på att somna på engelskan. Inte okej ! Så jag bestämde mig då för att gå och lägga mig lite tidigare igårkväll , men som de flesta som känner mig vet så blir det aldrig så. Idag blev det alltså lika dant igen. Dödstrött och pissont i huvudet dessutom. Jag känner att stressen börjar ta ut sin rätt nu. Efter att jag hade ätit lite idag så gick jag och la mig och sov i drygt en timme men det hjälpte ändå inte. Jag har fortfarande ont i huvudet och är trött , så jag får väl helt enkelt leva med det. I åtminstone tre veckor till. Snart ska jag ta och börja med min turism uppgift i och med att det inte blev så mycket gjort på dagens lektion. Anna och jag underhöll oss med att skicka väldigt roliga mail till varandra och då blev det rätt jobbigt att konsentrera sig på "turism utifrån ett miljöperspektiv". Förstålig. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe , det är kanske det som behövs för att pigga upp mig. Jag tror dock att jag har blivit immun mot kaffe och koffein vid det här laget.



RSS 2.0